Versetul zilei !

duminică, 28 februarie 2010

Fara radacini

"Cei inchipuiti in samanta cazuta pe stanci, sunt aceia care, cand aud Cuvantul, il primesc cu bucurie; dar n-au radacina, ci cred pana la o vreme, iar cand vine ispita, cad." Luca 8:13
Intalnim adesea crestini asemenea florilor dintr-o vaza. Crestinismul lor are frumusete, gingasie, culoare si miros, dar n-are radacini. De aceea ei nu pot sta pe pozitia de crestini, atunci cand sufla un vant rece sau cand vine caldura dogoritoare a unor incercari. cand crestinul adevarat trece prin astfel de examene, se vede ca Dumnezeu locuieste in el, ca are radacini adanc infipte in credinta. Crestinismul fara radacini nu se poate inmulti. E un soi frumos la infatisare, dar cu viata scurta si trecatoare. Se ofileste repede si nimeni nu-si mai aduce aminte de el. Viata lui nu mai poate fi prelungita nici cu cele mai mari ingrijiri. Florile taiate arata ca nu mai exista o legatura de viata. Se implineste ce am citit in versetul de astazi: "n-au radacini".
Fiecare crestin are nevoie sa fie bine inradacinat prin credinta in Fiul lui Dumnezeu, care da cu mana larga vointa si infaptuirea. Sa fim constienti ca fara Isus Hristos nu putem face nimic: "Caci in El avem viata, miscarea si fiinta" (Faptele Apostolilor 17:28).
Cand incetezi de-a mai avea legatura cu Mantuitorul, indata te poticnesti si cazi. Daca insa fiecare dovada a credinciosiei lui Dumnezeu iti serveste la indreptarea privirilor credintei cu tarie de neinduplecat spre Hristos, atunci vei fi placut Lui si, chiar in cele mai intunecoase clipe, nimic nu-ti va tulbura bucuria sfanta. De aceea alege chiar acum sa fii ca o floare cu radacini !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu